Project
17 mei 2022

Succesvol schappenplan op verfafdeling voor omzetgroei

St. Middelkoop & Zn.

6-Middelkoop

Henk: “‘Hoe optimaliseer je je omzet en zorg je ervoor dat je meer gaat verkopen?’, dat was de vraag die bij mij speelde. We wisten dat we meer uit onze verfafdeling konden halen. Samen met Van Wijk Verf hebben we daarom gekeken naar ons assortiment en de inrichting hiervan. We maakten een plan: welke producten halen we uit ons assortiment, welke zetten we erin en op welke plek zetten we dat dan? Samen met de adviseurs van Van Wijk Verf haalden we alle schappen leeg. De overgebleven producten van de productlijnen die we eruit wilden hebben, konden we naar hen retour sturen. Dan kregen we het geld gewoon terug. Op de plaats van deze oude zetten we nieuwe producten, die naar het advies van Van Wijk Verf waarschijnlijk beter zouden lopen.

Optimale productzichtbaarheid en omzetgroei

De keuze voor een nieuw assortiment, zorgde ervoor dat producten die voorheen niet opvielen, nu wel zichtbaar waren en dus meer verkocht werden. Daarnaast sloegen de nieuwe producten ook véél beter aan, dan de producten die er eerst stonden. Deze gevolgen zorgde logischerwijs voor een omzetgroei. Vandaar dat we de verfafdeling niet alleen in Werkendam samen met Van Wijk Verf hebben ingericht, maar later ook ons filiaal in Zaltbommel en nu ook Buurmalsen!”

Retail - uniek concept - St. Middelkoop & Zn. - 2

Over St. Middelkoop & Zn.

St. Middelkoop & Zn, een winkel in bouwmaterialen en leidingsystemen heeft een winkel in Zaltbommel, Werkendam én Buurmalsen. Alle drie al sinds jaar en dag trouwe en tevreden klant bij Van Wijk Verf. Henk Middelkoop: “Er was meteen een klik. Deze klik in combinatie met een gedeelde visie, snelle en betrouwbare levering, het diepe assortiment en aantrekkelijke verkoopmarges zorgen ervoor dat dit voor mij als ondernemer een heel goede keuze is geweest.”

Waar kunnen we jou mee helpen?

Ontdek wat het betekent om met professionals te werken die jouw business begrijpen, altijd voor je klaarstaan en je écht verder helpen.