Project
23 november 2021

Nieuw retailconcept voor “verfwinkel” in Tiel

Thuisin Henk van Wijk

5-Henk-van-wijk

Marianne en Dianne: “Wij merkten dat mensen steeds vaker gericht binnenkwamen voor dat ene potje verf, in die kleur. Daar kwamen ze voor binnen, en daar gingen ze mee naar buiten. Al onze andere producten náást de binnen- en buitenverf waren onderbelicht: denk aan raamdecoratie, gordijnen, vloeren, behang en sierelementen. Onze omzet was onvoldoende en de vraag was eigenlijk: welke richting moeten we op om ervoor te zorgen dat we ons onderscheiden tussen alle sterk op prijs-concurrerende bouwmarkten en online concurrentie? Hoe zorgen we voor een actieve naamsbekendheid van “Henk van Wijk” en een onderscheidende merklading waarin het gaat om onze onderscheidende kracht: het gratis interieuradvies en daarbij het ‘gehele pakket’ aan kwaliteitsproducten?

Uitgaan van onze kracht en de kansen in de markt

Dankzij Van Wijk Verf zijn we in contact gekomen met de juiste mensen om Henk van Wijk tot een succes te maken. Zij hebben door verschillende zogenaamde ‘strategische sessies’ met ons ontdekt wat onze ambities, sterke en zwakke kanten en kansen en bedreigingen waren. Dit gaf ons in combinatie met het marktonderzoek verschillende inzichten. Zo ontdekten we dat dat hoewel de verf-, behang- en woningtextielmarkt krimpt, de woonspeciaalzaken het hoogste groeipercentage hebben. Dat er een toenemende behoefte is aan advies, gemak, service en beleving. Maar dat de consument weinig verschil ziet tussen formules waardoor prijs vaak het middel is om traffic naar de winkel te genereren. Vanuit deze en meer conclusies hebben we uiteindelijk de omslag gemaakt van “verfwinkel” naar “woon- en verfspecialist”; precies waar onze kracht ligt!

Helemaal in ‘t nieuw

Dit nieuwe concept is overal doorgevoerd: in de website, op social media, instore, op de etalageruit, outdoor, op al het briefpapier en mappen, en ga zo maar door. De heropening vierden we uitbundig met een Wooninspiratie 3-daagse, en sinsdien volgen campagnes elkaar op. En met een gigantisch succes. In vergelijking met vorig jaar (2016) is de omzet al met 40% gestegen, en we zijn pas 9 maanden bezig…”

Retail - uniek concept - Henk van Wijk - 2

Over Henk van Wijk

Henk van Wijk is al meer dan 30 jaar dé woon- en verfspeciaalzaak in Tiel. Een winkel waar je een uitgebreide keuze hebt uit vloeren, raamdecoratie, gordijnen, verf en behang, waar je je kunt laten inspireren door opgeleide interieurspecialisten met gratis persoonlijk kleur- en interieuradvies, en waar je verrast wordt door onder andere de unieke klus- en bezorgservice.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Ontdek wat het betekent om met professionals te werken die jouw business begrijpen, altijd voor je klaarstaan en je écht verder helpen.