• Altijd gratis bezorging
  • Eigen bestelapp
  • 7 filialen
  • Grootste assortiment van NL
  • Eigen chauffeurs en logistiek

Schappenplan

Haal het maximale uit je winkel met een schappenplan

Benieuwd hoe je het maximale uit je winkel haalt? Bij Van Wijk Verf kijken we graag naar jouw schappenplan. Aan de hand van een duidelijk plan bekijken we welke producten in jouw assortiment passen, welke we eruit halen en op welke plek we de producten zetten. Blijven er artikelen over van de productlijn die we uit het assortiment halen? Geen probleem, deze nemen we gewoon van je terug.

Van-wijk-verf-retail-95

Ontdek de voordelen van een geoptimaliseerd schappenplan

Het optimaliseren van je assortiment brengt verschillende voordelen met zich mee. Producten die voorheen niet opvielen, worden nu zichtbaar en verkopen beter. Daarnaast slaan nieuwe producten beter aan dan producten die eerst in de schappen stonden. Wist je dat een geoptimaliseerd schappenplan automatisch zorgt voor winstoptimalisatie? De volgende drie tips voor overzichtelijke schappen komen rechtstreeks van onze retailexpert Mark.

Schappenplan-tip 1

Presenteer het hele non-paintassortiment voor verschillende schilderklussen. Een paar soorten kwasten, rolletjes, emmertjes, verfbeugels, bakjes, zodat in één oogopslag alles te zien en te kiezen is.

Schappenplan-tip 2

Bouw op van goedkoop naar duurder en zorg voor een logische opbouw in maat en productsoort. Hang het beste product op ooghoogte of bovenin, de goedkopere in volgorde eronder.

Schappenplan-tip 3

Maak categorieën per klus om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken. Maak bijvoorbeeld een blok met alle soorten kwasten, een blok met rollers, beugels en bakjes, een blok met schuurpapier, staalborstels, krabbers en plamuurmessen en een blok met tape afdekfolie en mesjes.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Ontdek wat het betekent om met professionals te werken die jouw business begrijpen, altijd voor je klaarstaan en je écht verder helpen.