Kennisartikel
20 oktober 2022

Met deze verftips garandeer je jouw klant van het beste resultaat!

van-wijk-verf-retail-103

Bij het schilderen van een muur of plafond komt veel meer kijken dan enkel het aanschaffen van een emmer muurverf en een kwast of roller. Denk aan het egaliseren, ontvetten, voorbehandelen en afplakken. En dan staat er nog geen verfstreep op de muur. Dat is voor jou als verfretailer niets nieuws, maar jij hebt dan ook ervaring. Om je klant te helpen de mooiste resultaten te behalen, hebben we de beste verftips voor je op een rijtje gezet.

Voorbereiding voor de schilderklus

Vergeet niet dat ook bij een schilderklus voorbereiding het halve werk is. Zorg dat jouw klant de juiste afplaktape heeft voor kozijnen, plinten en andere muren of plafonds. Ook het juiste afdekmateriaal zorgt voor een net resultaat. Een schone, droge en stofvrije muur is daarna klaar voor de muurverf. Gaat jouw klant een vers gestucte muur of nieuwe gipsplaat schilderen? Adviseer dan eerst de juiste voorstrijk om onnodig veel verfgebruik, baanvorming en zuigingsverschil te voorkomen.

Het grote werk, de verftips

 • Bekijk de gebruiksaanwijzingen op het blik
  We lezen veel te weinig gebruiksaanwijzingen, terwijl er op een blik verf hele handige en soms cruciale informatie staat. Zo is er vaak te vinden of je moet roeren of verdunnen, maar ook bij welke temperatuur deze verf te gebruiken is en welke droogtijd je het beste kunt hanteren.
 • Gebruik niet teveel verf in één keer
  Gaat je klant met een roller aan de slag? Deze werkt het beste wanneer licht vochtig gemaakt met de hand. Om spetters te voorkomen is het belangrijk om niet teveel verf op de kwast of roller te nemen. Begin met rustige bewegingen en zet meer kracht naarmate er minder verf op de roller aanwezig is. Zijn er toch spetters op de muur beland? Deze verwijder je het beste wanneer de verf nog nat is, voorzichtig met een natte spons. Bevindt de verfspetter zich op glas? Wacht dan tot deze droog is om hem makkelijker te verwijderen.
 • Schilder stukje bij beetje
  Adviseer bij het schilderadvies niet het ‘’grote stappen gauw thuis-principe’’. Het schilderen van banen van ongeveer 50-60 cm per keer houdt het behapbaar voor jouw klant. Pak daarna met de roller de overgang tussen de twee delen goed mee om de vlakken mooi te laten overlappen. Daarnaast zorgt het afwisselen van horizontale en verticale bewegingen ervoor dat er geen strepen ontstaan op de muur. Zorg ook dat er geen stof blijft plakken aan je verflaag door in een schone ruimte te werken.
 • Kies voor twee dunne lagen
  Het kan zijn dat de verf niet in één keer dekt. Adviseer jouw klant om dan liever nog een extra laag aan te brengen in plaats van één extra dikke. Dit zorgt voor een mooi eindresultaat op de muur of het plafond. Hanteer tussen de twee lagen door de droogtijd die op de verfverpakking staat. Is er geen droogtijd te vinden? Hanteer dan voor de zekerheid 24 uur.

De perfecte finishing touch

 • Haal afplaktape op tijd weg
  De muur of het plafond is klaar, wat nu? Adviseer je klant de afplaktape weg te halen wanneer de verf nog nat is. Zo komt er geen verf mee wanneer je de tape lostrekt.
 • Bewaar kwasten en rollers op de juiste manier
  De kwasten en rollers kun je voor de volgende muur bewaren in het water of gesloten plastic zak. Wanneer de klant helemaal klaar is met de klus, dan kunnen kwasten rollers gewoon bij het restafval. Dat is namelijk minder milieubelastend dan afspoelen onder de kraan.

Na het juiste advies en de verftips is het tijd voor de juiste producten. Die zijn bij jou als retailer volop aanwezig in jouw schappen. Heb je het idee dat je assortiment niet helemaal compleet is of je schappenplan een update kan gebruiken? Of heb je een specifieke klus die specialistische kennis kan gebruiken? Neem gerust contact met ons op, samen vinden we altijd een oplossing.

Meer weten?

Je persoonlijk adviseur vertelt je natuurlijk graag meer. Of je kan ook altijd bellen naar onze hoofdvestiging in Tiel via: 0344 – 614 141.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Van Wijk Verf? Volg ons op Facebook of LinkedIn.

Vragen over dit artikel?

Of kunnen we je ergens anders mee helpen? Vul dan ons contactformulier in of bel ons direct.