Nieuws
5 april 2022

Magazijn-geheimen: een kijkje achter de schermen

014

Je plaatst je bestelling. Het is op voorraad. Wordt op tijd bezorgd. En het klopt ook nog: mooi! Maar heb jij je wel eens afgevraagd wat eraan vooraf gaat? Marcel van Haaren is sinds 2,5 jaar Hoofd Magazijn bij Van Wijk Verf en vertelt ons alles over de ‘geheimen’ van het magazijn.

In totaal regelen dagelijks ongeveer acht jongens de bevoorrading en de bestellingen van de zeven vestigingen. Marcel: “Eén planner is tot het laatste moment druk met de bezorgroutes. Twee man ontvangen de bestelde goederen en zetten die weg in het magazijn. Dan zijn er nog drie (tot vijf) man die de orders picken en twee man die ze klaarmaken voor verzending. De vijf chauffeurs laden en bezorgen zelf en vertrekken al vanaf 4:30 ’s ochtends, vóór alle files.”

Teamwork

Marcel: “Een werkdag verloopt nooit hetzelfde, daarom komt het echt aan op teamwork. Wij zijn nu bezig iedereen allround te maken. Op die manier kan een orderpicker bijspringen als chauffeur en een orderloper als expeditielid. Maar we zijn ook voorbereid op het onverwachte. Dankzij onze extra caddy, kunnen we los van de planning ook spoedbestellingen bezorgen.”

Kortom, er staat een geoliede machine. Maar ook een hecht team. Marcel: “De ploeg kent elkaar door en door en heeft alles voor elkaar over. Er is niemand die meer doet dan een ander; we doen alles samen. Ook als we buiten werk afspreken, dan is iedereen erbij. Dat geeft een warm gevoel.”

Nóg beter in 2020

“Van Wijk Verf blijft groeien. Daar moeten wij ons op aanpassen. In 2020 krijgen we een nieuwe verdieping en willen we ons magazijn automatiseren. Hierdoor picken we orders voortaan helemaal foutloos. Ik ben enorm trots op de mate van service die we leveren en onze constante focus daarop. De klant is koning, en daar doen we alles voor.”

Meer weten?

Je persoonlijk adviseur vertelt je natuurlijk graag meer. Of je kan ook altijd bellen naar onze hoofdvestiging in Tiel via: 0344 – 614 141. Of met de dichtstbijzijnde locatie.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Van Wijk Verf? Volg ons op Facebook of LinkedIn.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Ontdek wat het betekent om met professionals te werken die jouw business begrijpen, altijd voor je klaarstaan en je écht verder helpen.

Eric en Gertjan

Verkoop binnendienst

Vind een filiaal in de buurt

Plaatsnaam, adres of postcode