lean-project

Samenwerken met behulp van LEAN in de bouw: maximale waarde, minimale verspilling

Ariëns – Partner in vastgoedonderhoud

Jay Kuppen, projectmanager: “Om onze werkprocessen te optimaliseren zijn we begonnen met het in kaart brengen van ons huidige proces. Dit deden we met behulp van LEAN-technieken. Hiervoor hadden we ook de input van onze leveranciers nodig. Wij hebben Van Wijk Verf hier meteen bij betrokken omdat zij ook onderdeel zijn van het hele proces. Samen hebben we ons proces aan beide kanten bekeken en daarna geoptimaliseerd zodat onze workflow vanaf het begin tot het eind geoptimaliseerd is. Met als uitgangspunt: zo min mogelijk verspillen, de hoogste kwaliteit leveren.

Goede planning loont
LEAN uit zich onder andere in een betere planning. Door wekelijks een goede planning te maken, weten we precies wat we nodig hebben en kunnen we alles in één keer bestellen. Dat bespaart tijd en zorgt ervoor dat onze vakmannen niet meer bij Van Wijk Verf hoeven langs te komen om tóch nog producten te halen. Sterker nog, het kan natuurlijk wel, maar we hebben Van Wijk Verf gevraagd daar een boete op te zetten, zodat er wel effectiever gepland móét worden!

‘Just-in-time’ levering
Daarnaast hebben we nu de Just-in-time levering. Dat betekent dat Van Wijk Verf alleen levert als het nodig is, zodat we zo min mogelijke voorraad hebben. Dat kan iedere week zijn, maar als het moet ook de volgende dag. Soms komen de bezorgers zelfs vóór werktijd, dan hebben ze een sleutel om de producten op zijn plaats te zetten. Zo kunnen de schilders die ochtend direct aan de slag.

Processen onderling optimaliseren
Ook het optimaliseren van de processen tussen Ariëns en Van Wijk Verf onderling zorgde voor een kostenreductie. Zo factureert Van Wijk Verf ons per project, wat enorm scheelt in de facturenstroom. Daarnaast bestellen wij voortaan rechtstreeks in Tiel om zo andere filialen te ontlasten. Hoe minder handelingen, hoe beter en efficiënter!

Het resultaat? Enorm. De voorraad is afgenomen met wel 60%, de doorlooptijd is afgenomen met 40% en de faalkosten en teruglooprondes zijn tot het minimum beperkt. Het is prettig dat Van Wijk Verf niet alleen een groothandel is, maar ook een open sparringspartner die meedenkt om de best mogelijke kwaliteit te bieden tegen zo laag mogelijke kosten.”

over-ariens

Over Ariëns – Partner in Vastgoedonderhoud

Vastgoedonderhoudsbedrijf Ariëns in Nijmegen verzorgt al 32 jaar al het onderhoud in en om bestaande woningen. Al sinds jaar en dag werken ze samen aan het optimaliseren van hun processen met behulp van LEAN. Dit om de kwaliteit, doorlooptijd en betrouwbaarheid op de werken naar een hoger niveau te brengen.

Meer weten over dit project, of hoe wij u verder kunnen helpen?

Vul hieronder uw gegevens in en verstuur uw vraag aan onze marketingexpert.

  Al meer dan 55 jaar uw betrouwbare en innovatieve partner

  Samenwerken doet u met Van Wijk Verf

  Vestiging Tiel
  Kellenseweg 20
  4004 JD Tiel
  0344 – 614 141
  tiel@vanwijkverf.nl

  Vestiging Doetinchem
  Innovatieweg 21
  7007 CD Doetinchem
  0314 – 392 979
  doetinchem@vanwijkverf.nl

  Vestiging Ede
  Niels Bohrstraat 28
  6716 AM Ede
  0318 – 621 341
  ede@vanwijkverf.nl

  Vestiging Lichtenvoorde
  Mercatorstraat 10
  7131 PX Lichtenvoorde
  0544 – 379 089
  lichtenvoorde@vanwijkverf.nl

  Vestiging Nijmegen
  Energieweg 9
  6541 CW Nijmegen
  024 – 377 64 56
  nijmegen@vanwijkverf.nl

  Vestiging Arnhem
  Johannes Huddeweg 12
  6827 CB Arnhem
  026 – 361 57 78
  arnhem@vanwijkverf.nl

  Vestiging Zutphen
  Mercuriusweg 3-A
  7202 BS Zutphen
  0575 – 515 213
  zutphen@vanwijkverf.nl