nieuw-concept-hank-van-wijk

Nieuw retailconcept voor “verfwinkel” in Tiel

Woon- en Verfspecialist Henk van Wijk

Marianne en Dianne: “Wij merkten dat mensen steeds vaker gericht binnenkwamen voor dat ene potje verf, in die kleur. Daar kwamen ze voor binnen, en daar gingen ze mee naar buiten. Al onze andere producten náást de binnen- en buitenverf waren onderbelicht: denk aan raamdecoratie, gordijnen, vloeren, behang en sierelementen. Onze omzet was onvoldoende en de vraag was eigenlijk: welke richting moeten we op om ervoor te zorgen dat we ons onderscheiden tussen alle sterk op prijs-concurrerende bouwmarkten en online concurrentie? Hoe zorgen we voor een actieve naamsbekendheid van “Henk van Wijk” en een onderscheidende merklading waarin het gaat om onze onderscheidende kracht: het gratis interieuradvies en daarbij het ‘gehele pakket’ aan kwaliteitsproducten?

Uitgaan van onze kracht en de kansen in de markt
Dankzij Van Wijk Verf zijn we in contact gekomen met de juiste mensen om Henk van Wijk tot een succes te maken. Zij hebben door verschillende zogenaamde ‘strategische sessies’ met ons ontdekt wat onze ambities, sterke en zwakke kanten en kansen en bedreigingen waren. Dit gaf ons in combinatie met het marktonderzoek verschillende inzichten. Zo ontdekten we dat dat hoewel de verf-, behang- en woningtextielmarkt krimpt, de woonspeciaalzaken het hoogste groeipercentage hebben. Dat er een toenemende behoefte is aan advies, gemak, service en beleving. Maar dat de consument weinig verschil ziet tussen formules waardoor prijs vaak het middel is om traffic naar de winkel te genereren. Vanuit deze en meer conclusies hebben we uiteindelijk de omslag gemaakt van “verfwinkel” naar “woon- en verfspecialist”; precies waar onze kracht ligt!

Helemaal in ‘t nieuw
Dit nieuwe concept is overal doorgevoerd: in de website, op social media, instore, op de etalageruit, outdoor, op al het briefpapier en mappen, en ga zo maar door. De heropening vierden we uitbundig met een Wooninspiratie 3-daagse, en sinsdien volgen campagnes elkaar op. En met een gigantisch succes. In vergelijking met vorig jaar (2016) is de omzet al met 40% gestegen, en we zijn pas 9 maanden bezig…”

over-henkvanwijk-project

Over Henk van Wijk
Henk van Wijk is al meer dan 30 jaar dé woon- en verfspeciaalzaak in Tiel. Een winkel waar je een uitgebreide keuze hebt uit vloeren, raamdecoratie, gordijnen, verf en behang, waar je je kunt laten inspireren door opgeleide interieurspecialisten met gratis persoonlijk kleur- en interieuradvies, en waar je verrast wordt door onder andere de unieke klus- en bezorgservice.

Meer weten over dit project, of hoe wij u verder kunnen helpen?

Vul hieronder uw gegevens in en verstuur uw vraag aan onze marketingexpert.

  Al meer dan 55 jaar uw betrouwbare en innovatieve partner

  Samenwerken doet u met Van Wijk Verf

  Vestiging Tiel
  Kellenseweg 20
  4004 JD Tiel
  0344 – 614 141
  tiel@vanwijkverf.nl

  Vestiging Doetinchem
  Innovatieweg 21
  7007 CD Doetinchem
  0314 – 392 979
  doetinchem@vanwijkverf.nl

  Vestiging Ede
  Niels Bohrstraat 28
  6716 AM Ede
  0318 – 621 341
  ede@vanwijkverf.nl

  Vestiging Lichtenvoorde
  Mercatorstraat 10
  7131 PX Lichtenvoorde
  0544 – 379 089
  lichtenvoorde@vanwijkverf.nl

  Vestiging Nijmegen
  Energieweg 9
  6541 CW Nijmegen
  024 – 377 64 56
  nijmegen@vanwijkverf.nl

  Vestiging Arnhem
  Johannes Huddeweg 12
  6827 CB Arnhem
  026 – 361 57 78
  arnhem@vanwijkverf.nl

  Vestiging Zutphen
  Loohorst 6-A
  7207 BM Zutphen
  0575 – 515 213
  zutphen@vanwijkverf.nl